divendres, 25 d’abril del 2014

Pràctica 7

Anem a aprendre a utlitzar Photopeach!


Hui anem  a explicar com podem utilitzar Photopeach. Aquesta és una aplicació online, que sense cap tipus de descàrrega permet crear presentacions amb imatges i música. També podem agregar text a mode d'explicació, com a notes personals o en forma de preguntes múltiples.

Pasos a seguir per a utilitzar phoyopeach

Per a començar a utilitzar-la hem de posar a google Photopeach o bé directament punxant ací: http://photopeach.com/home. Una ves has entrat, el més possible es que no tingas craet cap compte, per tant has de punxar en Sing up for free. 



Aquest t'emporta a emplenar unes dades personals com les que apareixen a l'imatge.

Una vegada tens el teu compte pots entrar a photopeach. Apareixeran una sèrie de pestanyes dalt de tot. La primera és Home, que serà la que t'apareixerà quan entres. En aquest apartat, tens l'opció de elegir les fotografies del teu ordinador, que vols que apareguen en la teua presentació. També a la dreta de la pàgina apareix following que és on apareixen les presentacions que sigues, les més comentades, més vistes... A més en Your Stars apareix informació del teu compte, comentaris...


La següent pestanyeta és My Shows. Ací apareixen les teus presentacions, amb la informació de quan l'has creat, quantes fotos té cadascuna, quantes visites té...


Seguidament la següent pestanyeta és Explore. En aqueta apareixen etiquetes sobre diferents temes que pots veure si punxes en ella.


La sucesiva i última és Creators. Aquesta té la mateixa funció que "following". Apareixen les presentacions més comentades, més vistes...

Una altra opció que tenim és la de veure i canviar les nostres dades. Per això has de punxar en Settings que es troba arriba a la dreta. Pots canviar la teua foto, posar un website, borrar el teu compte...


Ara vaig a explicar com fer una presentació, que realment es allò que ens interessa. Hem d'anar a la primera pestanyeta a Home, que he explicat al principi. Comencem pujant les fotografies que vulguem. Podem canviar l'ordre de les imatges, i si li dones a Swap totes les imatges apareixen a la dreta i les tornes a posar com vulgues.

Seguidament donant-li a Next has d'elegir la música que vols emprar en la presentació ja siga la que apareix o bé de Youtube, i el títol que li vols posar. A més en speed et dona l'opció de posar la velocitat a la que vols que es mouen les imatges. Si ja vols publicar la teua presentació punxem en Finish.

Una vegada has acabat, tens l'opció de editar-la punxant en Edit. En la primera casella ens dona l'opció de posar la nostra presentació pública o privada i posar-la en una categoria, que en aquest cas és en Educació.
A més pots afegir o eliminar imatges de la presentació, canviar la música d'aquesta, borrar la presentació o descarregar-la.

Ara en quant al text que pots posar a les imatges, tens trés opcions, però has de punxar en l'opció Edit Camption & Photos. La primera opció es Quiz, serveix per a posar preguntes amb tres respostes, on pots seleccioonar els segons per a respondre la pregunta i la la pregunta que és vertadera. Després Center és per a posar el text en posició central i per últim Bottom per a posar el text baix de l'imatge. També pots preveure la teua presentació.


A l'altre costat d'aquestes opcions, tens la de  Blank, per a poder posar una diapositiva en negre; Copy, per a copiar una imatge i Delete, per a borrar-la


Si has acabat de editar-la has de donar-li a OK. Quan has acabat pots posar comentaris, també compartir-la a les xarxes socials, manar-la a ccompanys o ficar-la en el teu bloc.

Ara vos vaig a penjar la meua pesentació que he fet sobre els 5 sentits per a xiquets de segon de Primària. Espere que vos agrade.


Els nostres sentits on PhotoPeach

APORTACIONS PERSONALS

Abans de tot he de dir que aquesta ferramenta la desconeixia. Crec que pot resultar molt útil. A més és gratutita i no fa falta instal·larla en el teu ordinador. És molt similar a Power Point però molt més fàcil d'utilitzar. També és veritat que el resultat no és el mateix en Power Point hi ha funcions molt diferents que en Photopeach.

Com sempre relacionant aquesta eina amb l'àmbit educatiu, he de dir que pot resultar molt motivador per als alumnes aprendre amb aquests suports. Tant mestres com alumnes poden utilitzar-la. A més de ser fàcil d'utilitzar, és ràpida de crear la presentacions.

Al següent enllaç, m'ha parescut bastant comlet sobre informació de Photopeach. En la pàgina apareixen la definició de la eina, com utilitzar-la, i el més important, diferent sus didàctics que podem fer d'aquesta i exemples per a poder tindre una idea.
http://www.educacontic.es/va/blog/combina-fotos-texto-y-musica-con-photopeach

Ara vos deixe aquesta presentació de slideshare, que pot serviros de molta utilitat per a emprar en l'aula. Apareixen moltíssimes propostes d'activitats per a fer amb els alumnes, cosa que beneficia al mestre per augmentar la motivació del xiquet.


Photopeach orientaciones didacticas_2011 from Mª Dolores Vazquez

Amb el següent vídeo, podeu visualitzar pas a pas, com utilitzar Photopeach per si teniu algun dubte. Com aneu a visualitzar no es gens complicat i ixen unes presentacions molt boniques i motivadores per als alumnes.


PROPOSTA DIDÀCTICA
Vaig a proposar una activitat, on els alumnes individualment, després d'una excursió enla que han tomat fotografies, facen una presentació amb Photopeach. Aquesta activitat va dirigida per al tercer cocle de Primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada