dissabte, 8 de febrer del 2014

Pràctica 1. Bloc

COM FER UN BLOC

Bon dia, si t'interesa tindre un bloc, ací tindràs les indicacions per a poder fer-ho.

1- El primer que hem de saber abans de començar a fer un bloc és tindre un compte de gmail. Si el tens, perfecte, pots començar a fer-ho, en el cas de no tenir-lo, hauràs de crear-te un nou compte de gmail.
2- Seguidament  cal entrar  i punxar en blogger a través de google o en www.blogger.com.
3- Una vegada fet això has d'introduir el teu usuari i la teua contrasenya de gmail. Si ja has entrat amb el teu compte en blogger, ja pots començar a fer el teu bloc.
4- Per començar has de clicar en Bloc nou (t'apareixerà a l'esquerra de la pantalla).

 

5- Després hauràs de posar un títol i una direcció al teu blog, aquesta direcció és amb la que podran accedir aquelles persones que vulguen visitar-ho.

6- A continuació t'eixirà el tipus de plantilla i has de marcar la simple, ja que és la més fàcil d'utilitzar, encara que hi ha altres opcions que pots triar si tens un bon coneixement i utilització del bloc. Ara ja pots donar-li on posa crear bloc i després punxar en el nombre del teu bloc.



7- Ja tens el bloc creat, ara és qüestió de dissenyar-lo. Per començar a escriure i penjar un article o qualsevol informació has de clicar en entrada nova que s'encontra a l'esquerra en un quadret de color taronja. Encontraràs una plantilla semblant a la que pots trobar a un word per a escriure.
A la nova entrada has de posar-li un títol en un rectangle que apareix dalt, que serà aquella que apareixerà quan la publiques al bloc com a encapçalament. Aquest l'hauràs de fer cada vegada que vols publicar un nou article.

8- S'ha de tindre en compte que cada entrada ha de tindre una etiqueta diferent. Aquesta funció es troba a la dreta. És inportant per a la persona que el veu puga localitzar ràpidament allò que vol veure.




9- Per començar a escriure has de punxar en Redacta que es troba dalt a la esquerra. Dins d'ací trobaràs moltes funcions per a dissenyar els teus articles.




Pots posar diferent tipus de lletra, canviar la grandària, posar-la en negrita, en cursiva, subratllat i donar-li color; posar de forma diferent els paràgrafs, numerar-los... el mateix que pots fer a un word.

10- Altres funcions que tens és introduir una imatge, un video o punxar en una paraula i que aquesta et porte a una altra pestanya.



Per a introduir una imatge, primer has de punxar en la petita foto que t'apareix dalt al costat d'on posa enllaç. Després li has de donar a tria els fitxers i punxar en la foto que t'agrade. Ja fet això, li dones a afegeix la selecció i ja tens la foto. Per a poder canviar la seua grandària has de fer doble clic sobre l'imatge i eixiran diferents opcions.
Si l'imatge és d'internet és important que nombres d'on las triat en la xarxa.

Per a introduir un video, és molt senzill.Has de punxar en l'icona de video al costat del de la imatge. Podràs comprobar que pots pujar-lo des de el teu teléfon o ordinador, des de youtube o des de la teua càmara web. És interessant l'opció de penjar un video de youtube, únicament has de posar el títol del video i seleccionar-lo.

Ara per a introduir un enllaç, has de posar primer la paraula que vols que et por-te a la pestanya nova. Després seleccionar-la i punxar en enllaç que apareix dalt en blau i subratllat. A continuació has de posar la direcció web a la que vols que et por-te l'enllaç i clicar en obrir aquest enllaç en una finesta nova, per últim acceptar.

11- Ara t'explicaré com personalitzar el teu bloc. Per això, has d'anar a la pàgina principal del teu bloc.



Com pots veure en l'imatge tens diferents pestanyes amb diferents funcions. En entrades pots veure els booradors i les entrades que has publicat. En estadístiques, pots veure les visualitzacions que han fet del teu bloc. En format, t'apareix l'icona que pots editar, l'encapçalament que tembé pots editar i posar al teu gust i afegir gadgets, que més ara t'explicaré com es fa.
En plantilla  pots elegir el disseny, el fons, posar una imatge en la capçalera,el tipus de lletra i personalitzar-lo com més t'agrade.

12-Afegir gadgets al bloc és una qüestió important. T'explicaré com afegir els més importants.
  • En primer lloc afegirem el de HTML/Java Script. Per allò hem de clicar en format, afegir gadget i buscar aquest últim.

Apareixerà un títol, que posarem LICENCIA i un contingut, aquest hem de buscar-ho en google. Possem en google creative commons i  triem la segona opció. Ens preguntarà si voleu permetre que es compartixen les aportacions de la vostra obra i cal posar que no; i si voleu permetre usos comercials de la vostra obra. Després en l'últim quadret que apareix hi vereu un codi, que és el que heu de copiar i pegar en el contingut. Per últim li cliquem en desa. Aquest serveix per a que ningú puga copiar els teus documents.

  • El següent gadget és el de Botó +1 , que és el primer que encontrareu, i podem posar la gradària que vulgueu.
  • Altre gadget és el de entrades populars, aquest serveix per a saber quines són les entrades més populars del teu bloc. Pots configurar-lo com vulgues com veus a la imatge i després clicar en desa. 
  •  El següent gagdet a afegir és estadístiques del bloc, per a saber el nombre de visites que tenim. 
  • Altre gadget és quadre de cerca, que és un cercador. Pots possar-li un títol per exemple cercador i donar-li a marcar tot.
  • Un altre és el de l'enquesta, que et pot servir per a poder saber com les persones que visiten el nostre bloc com el valorarien. Has de posar el nom de la pregunta, per exemple valora el meu bloc i posar el nombre de respostes que volem que contesten.
  • Altra opció a afegir és llista d'enllaços. En l'ordenació podem posar-la alfabéticament i posar els enllaços que vulguem.
  • Per últim el de etiquetes, que ens serveix per a tindre la informació classificada. També podem posar-li un títol, ordenar-lo alfabéticament, mostrar-lo en forma de núvol. Hem de clicar en el nombre d'entrades per etiqueta.

Per últim vaig a explicar-te com afegir una presentació de la xarxa. Has de posar en google slideshare. Punxa en la presentació que vols que aparega al teu bloc. Després has de clicar en share i donar-li a insertar. Marca on possa generate embed code for https site i copia el codi que apareix.
 

Després aquest codi has de pegar-lo en HTML. Ja tens la presentació per a veure-la punxa altra vegada en Redacta. Ara, si vols canviar la grandària de la presentació has de donar-li altra vegada a HTML i buscar on posa height i width i canviar els números.

APORTACIONS PERSONALS

Des del meu punt de vista crec que el bloc en l'educació és una bona ferramenta per a treballar les noves tecnologies i nou coneixement als xiquets. Pense que pots animar-los a aprendre i motivar-los en l'àmbit educatiu.
http://www.eduteka.org/BlogsEducacion.php
http://fjraudez.blogspot.com.es/2011/11/importancia-de-los-blogs.html
En aquests dos enllaços podeu ver l'importància dels blocs en l'escola i diferents formes d'utilitzar-los. Em pareix important que no únicament amb el bloc es treballa en el temps de l'aula sinò que a més els xiquets poden treballar a la seua casa i posar-se en contacte amb els seus companys i professor.
D'altra banda és una manera d'ensenyar-los a que sigan responsables. Per exemple si tenen que pujar un document a una hora i un dia determinat o tenen que llegir algun article i fer alguna enquesta...
És molt interessant tot allò que es pot fer als alumnes a través dels blocs i tot el que poden aprendre.





En aquest video de youtube pots obserbar com jovens s'interessen molt més en una assignatura si com mestre empres els blocs. Aquesta innovació fa motivar als alumnes i fer que vulguen aprendre més i fer també que treballen cooperativament.
Pense que també es pot introduir en l'educació primaria. Aquest tipus de treball requereix més treball del professor, però crec que els resultats poden ser bons.



blog y educacion from Javier Charles

Per ultim vos deixe una petita presentació dels blocs, del seu ús didàctic, les possibilitats que té...
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada